Freecorder

Ga naar http://freecorder.com/, download en installeer Freecorder. Met dit programma kan je overigens niet alleen geluid maar ook video binnenhalen, maar dan moet je eerst nog WinPCap installeren.
Lees bij de installatie van Freecorder goed wat op je scherm verschijnt, want voor je het weet heb je een paar overtollige en vervelende programma’s op je computer staan. (Af en toe vinkjes weghalen en “Decline” kiezen, is de boodschap!)


In je browser is rechts bovenaan een nieuw pictogram verschenen: , en als je daarop klikt, krijg je een flink uit­klap­menu. Als je op de knop “Audio Recorder” drukt, start Freecorder een geluidsopname van wat er op de bezochte internetpagina te horen is, of dit nu audio is, dan wel video. Je kan zo dus heel makkelijk van Youtubefilmpjes mp3’s maken (geluidsbestanden).

Standaard worden de opnames bewaard in Documenten/Freecorder/Audio, maar dit – en ook de kwaliteit van je mp3’s – kan je aanpassen via de knop Audio > Settings.

Hoe hoger de bitrate van je audio, hoe beter de geluidskwaliteit is maar hoe groter je bestand zal worden. Een mooi compromis is 192 kbs.

Freeclipper

Wil je een geluidsbestand met de knop “MP3 Editor” uit Freecorder inkorten, dan moet je hiervoor nog een extra programma downloaden: Freeclipper.