RealTimes

Download RealPlayer (nu RealTimes) van de site http://uk.real.com/. Je kiest hier de gratis versie (Free Download), je slaat het bestand op en voert het uit. Let op: je krijgt de vraag extra (en totaal overbodige) software (bv. Ask) mee te installeren. Haal de vinkjes weg, voor je verdergaat met de installatie en daarna krijg je nog ergens de vraag je naam en e-mailadres op te geven om je bij Real te registreren. Dit kan je echter gewoon afslaan (venstertje sluiten).

Bij de volgende start van Internet Explorer krijg je onderaan volgend scherm, waarin gezegd wordt dat de Real-plugin klaar staat voor gebruik.

invoegtoepassing

Druk op “Inschakelen”.

Voortaan krijg je boven (bijna…) elke video op de door jou bezochte website een knop “Download this video”   download_this_video . Jammer genoeg blijken er toch nog video’s te zijn die beschermd zijn tegen kopiëren… RealTimes slaat je filmpjes in mp4-formaat op in de submap RealTimes van je standaard videomap.

RealTimes biedt overigens ook de mogelijkheid je filmpje in te korten en/of te converteren naar een ander formaat. Wanneer het filmpje volledig gedownload is, kan je dit submenu tevoorschijn halen:

trim

Klik je op Trim, dan verschijnt je film in een nieuw venster, en daarin schuif je de markeringen voor begin en einde naar de gewenste plaats. Daarna klik je op de knop Save trim… en de video wordt bewaard.

Bij een klik op Convert, krijg je dit venster:

convert

Je kiest best het formaat AVI of WMV, want dit kan ook in oudere versies van PowerPoint en in Impress (OpenOffice of LibreOffice) gebruikt worden. Als de juiste codecs (zie http://k-lite-codec-pack-full.dutch.toggle.com/) op je pc geïnstalleerd zijn, is ook 3GP of MP4 een goede keuze.
(Je kan met RealTimes ook verschillende filmpjes tegelijk omzetten.)

Als je werkt met Edge, Firefox of Chrome verschijnt bovenaan in het midden van het webbrowservenster een klein blokje dat het RealTimeslogo toont wanneer je je muiswijzer erop zet. Klik hierop en je krijgt een venstertje waarmee je (eventuele) video’s op de pagina kan downloaden.

 

downloadknop_en_venster